ORAO
Broj poruka : 89 Datum upisa : 05.05.2009 Godina : 46 Lokacija : Jagodina
| Naslov: Re: Recepti ... od svega po malo, bilo bi dobro da se za jela, predjela, kolace i td.. teme zasebno otvaraju da bi bile preglednije Čet Maj 07, 2009 10:05 pm | |
| BAS JE UKUSNA SAMO FALI SECER ja sam napravio nesto lepse/kupio sam u poslasticarnici/ prvo sam prodavacicu osamutio pa doneo ovo e sada sledi recept za besplatan dorucak na starinski nacin. Potrebne su dve case drskosti i jedana solja naivnosti,kao i dobra pijaca. pripremanje: lepo se obuci sloziti nevinu facu i uci na pijac gde se prodaje kajmak i sir. Pocinje se sa sirom. -dobro jutro posto sir,mogu da probam? -previse je slan.Drugi je mlad treci star...tako isto sa kajmakom. posle 30 proba zasitite se a ne kosta nista. nego da ja nisam promasio temu | |
|
ORAO
Broj poruka : 89 Datum upisa : 05.05.2009 Godina : 46 Lokacija : Jagodina
| Naslov: Razni recepti Pet Nov 13, 2009 7:05 pm | |
| ReceptiČokoladni mus Istopiti čokoladu s puterom. Odvojiti žumanca od belanaca i umutiti belanca. Zatim žumanca dodati u istopljenu čokoladu i tu smesu sipati u belanca. Staviti u frižider i ostaviti da se ohladi.
Sočni gulaš Meso dobro oprati i prosušiti, a crni i beli luk sitno iseckati. Paprike oprati, preseći napola i očistiti od semenki. Kiseli kupus sitno iseckati. Paradajz oprati i takođe sitno iseckati. Zagrejati ulje u jednoj posudi i zapeći meso sa svih strana. U to dodati crni i beli luk i sve zajedno propržiti. Zatim dodati kockice paprike, kiseli kupus i paradajz sa sopstvenim sokom. Teletina u sosu od paradajza Bosiljak dobro oprati i očistiti, a onda iskidati listiće. Meso oprati, očistiti, obrisati suvom krpom, posoliti i pobiberiti. Na svaki rolat staviti po komad sira, a preko dodati po 2-3 listića bosiljka. Meso oblikovati u rolnice i zabosti čačkalice. Mađarski gulaš Meso narežite na male komade. Slaninu narežite na kockice, pa je propržite na masti. Zatim dodajte iseckani crni i beli luk, pa narezano meso, očišćenu papriku isečenu na rezance i oguljeni paradajz isečen na kriške. Sve to zajedno dinstajte, uz dolivanje vode, dok meso i povrće potpuno ne omekša. U gotov gulaš dodajte dobro oprani suvi feferon. Poslužite uz kuvani slani krompir.
Teletina punjena šunkom Meso oprati i obrisati ga suvom krpom. Oprati i očistiti bosiljak, pa iskidati listiće. Začiniti rolate i namazati ih senfom. Svaki režanj šunke preseći napola, izrendati sir i svaki komad sira i šunke začiniti sa 4 listića bosiljka. Oblikovati meso u rolnice i zabosti čačkalice. Zagrejati maslinovo ulje i pržiti na njemu rolnice od mesa uz stalno okretanje. Doliti malo vina i supe i poklopljeno dinstati 20 minuta.
File sa žalfijom Zagrejati rernu na 200 stepeni. Filete posoliti i pobiberiti. Propržiti ih sa svih strana na dve kašike ulja. Zatim izvaditi meso, obložiti ga listićima žalfije i uviti u režnjeve slanine. Pričvrstiti slaninu drvenim štapićima i premazati preostalim uljem. Peći 30 minuta na srednjoj temperaturi. Zečetina s' maslinama Zečetinu oprati, osušiti i iseckati na komadiće. Oprati limun, iseći ga napola, pa iscediti. Očistiti beli luk, pa ga izgnječiti s ruzmarinom i biberom. Dodati limunov sok, so i dve kašike maslinovog ulja. Preliti zečetinu tom marinadom, pa ostaviti 30 minuta da odstoji. Zagrejati četiri kašike ulja, dodati meso, ispržiti ga, pa ga izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Dodati sok od paradajza i vino, pa ukuvati. Dodati meso, pa kuvati 30-40 minuta na tihoj vatri. | |
|