Novembar 2024 | Pon | Uto | Sre | Čet | Pet | Sub | Ned |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Kalendar |
|
Zadnje teme | » Romanticne porukeSre Mar 07, 2012 8:25 pm od Gagulence » Tose ProeskiSre Feb 15, 2012 3:53 am od Gagulence » <<<<LOVE>>>>Pet Mar 04, 2011 1:43 am od krokodilka_no1 » Pesme koje rado slusamo, a verujem da ih je dosta i razlicitog zanraPon Feb 21, 2011 12:27 pm od Anchica » SAMO ZA STARIJE OD 18 GODINAČet Feb 03, 2011 2:55 am od vanja » Ta slatka stvorenjaNed Jan 23, 2011 2:17 pm od krokodilka_no1 » AL@PACE DOBRO DOSLISub Jan 22, 2011 8:11 pm od krokodilka_no1 » Ko su najvatreniji ljubavniciSub Jan 22, 2011 6:22 am od krokodilka_no1 » Strana muzikaUto Dec 28, 2010 8:48 pm od Anchica |
Ko je trenutno na forumu | Imamo 5 korisnika na forumu: 0 Registrovanih, 0 Skrivenih i 5 Gosta Nema Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 205 dana Ned Okt 13, 2024 8:18 pm |
Statistike | Imamo 41 registrovanih korisnika Najnoviji registrovani član je auroreta1
Naši korisnici su poslali ukupno 2441 članaka u 199 teme
|
|
| Najlepse ljubavne pesme... | |
| | Autor | Poruka |
---|
PlavoOoka
Broj poruka : 867 Datum upisa : 08.04.2010 Godina : 31 Lokacija : Srbija
| Naslov: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 07, 2010 8:13 pm | |
| Vasko Popa
Očiju tvojih da nije
Očiju tvojih da nije Ne bi bilo neba U malom našem stanu
Smeha tvoga da nema Zidovi ne bi nikad Iz očiju nestajali
Slavuja tvojih da nije Vrbe ne bi nikad Nežne preko praga prešle
Ruku tvojih da nije Sunce ne bi nikad U snu našem prenoćilo | |
| | | PlavoOoka
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 07, 2010 8:16 pm | |
| Hiljade i hiljade godina nece biti dovoljno da iskazu onaj tren vecnosti kad si me poljubila kad sam te poljubio onoga svetlog jutra u parku Monsuri i Parizu na zemlji koja se u zvezde racuna. Zak Prever Des milliers et des milliers d'années Ne sauraient suffire Pour dire La petite seconde d'éternité Où tu m'as embrassé Où je t'ai embrassèe Un matin dans la lumière de l'hiver Au parc Montsouris à Paris A Paris Sur la terre La terre qui est un astre. Jacques Prévert | |
| | | PlavoOoka
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 07, 2010 8:18 pm | |
| PESMA ŽENI - JOVAN DUCIC
Ti si moj trenutak, i moja sen, i sjajna moja reču šumu; moj korak i bludnja; samo si lepota koliko si tajna; i samo istina koliko si žudnja.
Ostaj nedostižna, nema i daleka jer je san o sreći više nego sreća. Budi bespovratna, kao mladost; neka tvoja sen i eho budu sve što seća.
Srce ima povest u suzi što leva; u velikom bolu ljubav svoju metu; istina je samo što duša prosneva; poljubac je susret najveći na svetu.
Od mog priviđenja ti si cela tkana, tvoj je plašt sunčani od mog sna ispreden; ti beše misao moja očarana; simbol svih taština porazan i leden,
a ti ne postojiš nit si postojala; rođena u mojoj tišini i čami, na suncu mog srca ti si samo sjala: jer sve što ljubimo stvorili smo sami | |
| | | nexy92
Broj poruka : 723 Datum upisa : 03.03.2010
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 07, 2010 9:17 pm | |
| TAGORE 41.
Čeznem da ti kažem najdublje reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mi se mogla nasmejati. Zato se smejem sam sebi i odajem tajnu svoju u šali. Olako uzimam bol svoj, strahujući da bi to mogla ti učiniti.
Čeznem da ti kažem najvernije reči koje ti imam reći; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla posumnjati u njih. Zato ih oblačim u neistinu, i govorim suprotno onome što mislim. Ostavljam bol svoj da izgleda glup, strahujući da bi to mogla ti učiniti.
Čeznem da upotrebim najdragocenije reči što imam za te; ali se ne usuđujem, strahujući da mi se neće vratiti istom merom. Zato ti dajem ružna imena i hvalim se svojom surovošću. Zadajem ti bol, bojeći se da nećeš nikada saznati šta je bol.
Čeznem da sedim nemo pored tebe; ali se ne usuđujem, jer bi mi inače srce iskočilo na usta. Zato brbljam i ćaskam olako, i zatrpavam svoje srce rečima. Grubo uzimam bol svoj, strahujući da bi to mogla ti učiniti.
Čeznem da te ostavim zauvek; ali se ne usuđujem, strahujući da bi mogla otkriti moj kukavičluk. Zato ponosito dižem glavu i dolazim veseo u tvoje društvo. Neprekidne strele iz tvojih očiju čine da je moj bol večito svež. | |
| | | nexy92
Broj poruka : 723 Datum upisa : 03.03.2010
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 07, 2010 9:20 pm | |
| Santa Maria della Salute
Oprosti, majko sveta, oprosti, što naših gora požalih bor, na kom se, ustuk svakoj zlosti, blaženoj tebi podiže dvor; prezri, nebesnice, vrelo milosti, što ti zemaljski sagreši stvor: Kajan ti ljubim prečiste skute, Santa Maria della Salute. Zar nije lepše nosit lepotu, svodova tvojih postati stub, nego grejući svetsku grehotu u pepo spalit srce i lub; tonut o brodu, trunut u plotu, đavolu jelu a vragu dub? Zar nije lepše vekovat u te, Santa Maria della Salute? Oprosti, majko, mnogo sam strado, mnoge sam grehe pokajo ja; sve što je srce snivalo mlado, sve je to jave slomio ma', za čim sam čezno, čemu se nado, sve je to davno pepo i pra', na ugod živu pakosti žute, Santa Maria della Salute. Trovalo me je podmuklo, gnjilo, al' ipak neću nikoga klet; što god je muke na mene bilo, da nikog za to ne krivi svet: Jer, što je duši lomilo krilo, te joj u jeku dušilo let, sve je to s ove glave sa lude, Santa Maria della Salute! Tad moja vila preda me granu, lepše je ovaj ne vide vid; iz crnog mraka divna mi svanu, ko pesma slavlja u zorin svit, svaku mi mahom zaleči ranu, al' težoj rani nastade brid: to ću od milja, od muke ljute, Santa Maria della Salute. Ona me glednu. U dušu svesnu nikad jos takav ne sinu gled; tim bi, što iz tog pogleda kresnu, svih vasiona stopila led, sve mi to nudi za čim god čeznu, jade pa slade, čemer pa med, svu svoju dusu, sve svoje žude, -svu večnost za te, divni trenute!- Santa Maria della Salute. Zar meni jadnom sva ta divota? Zar meni blago toliko sve? Zar meni starom, na dnu života, ta zlatna voćka sto sad tek zre? Oh, slatka voćko, tantalskog roda, što nisi meni sazrela pre? Oprosti moje grešne zalute, Santa Maria della Salute. Dve se u meni pobiše sile, mozak i srce, pamet i slast. Dugo su bojak strahovit bile, ko besni oluj i stari hrast: Napokon sile sustaše mile, vijugav mozak održa vlast, razlog i zapon pameti hude, Santa Maria della Salute. Pamet me stegnu, ja srce stisnu', utekoh mudro od sreće, lud, utekoh od nje - a ona svisnu. Pomrča sunce, večita stud, gasnuše zvezde, raj u plač briznu, smak sveta nasta i strašni sud. - O, svetski slome, o strašni sude, Santa Maria della Salute. U srcu slomljen, zbunjen u glavi, spomen je njezim sveti mi hram. Tad mi se ona od onud javi, ko da se Bog mi pojavi sam: U duši bola led mi se kravi, kroz nju sad vidim, od nje sve znam, zašto se mudrački mozgovi mute, Santa Maria della Salute. Dođe mi u snu. Ne kad je zove silnih mi želja navreli roj, ona mi dođe kad njojzi gove, tajne su sile sluškinje njoj. Navek su sa njom pojave nove, zemnih milina nebeski kroj. Tako mi do nje prostire pute, Santa Maria della Salute. U nas je sve ko u muža i žene, samo što nije briga i rad, sve su miline, al' nežežene, strast nam se blaži u rajski hlad; starija ona sad je od mene, tamo ću biti dosta joj mlad, gde svih vremena razlike ćute, Santa Maria della Salute. A naša deca pesme su moje, tih sastanaka večiti trag; to se ne piše, to se ne poje, samo što dušom probije zrak. To razumemo samo nas dvoje, to je i raju prinovak drag, to tek u zanosu proroci slute, Santa Maria della Salute. A kad mi dođe da prsne glava o mog života hridovit kraj, najlepši san mi postaće java, moj ropac njeno: "Evo me, naj!" Iz ništavila u slavu slava, iz beznjenice u raj, u raj! U raj, u raj, u njezin zagrljaj! Sve će se želje tu da probude, dušine žice sve da progude, zadivićemo svetske k olute, bogove silne, kamoli ljude, zvezdama ćemo pomerit pute, suncima zasut seljanske stude, da u sve kute zore zarude, da od miline dusi polude, Santa Maria della Salute. | |
| | | PlavoOoka
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 14, 2010 10:47 pm | |
| STREPNJA
Ne, nemoj mi prići!Hoću izdaleka
Da volim i želim oka tvoja dva.
Jer sreća je lepa samo dok se čeka,
Dok od sebe samo nagoveštaj da.
Ne,nemoj mi prići!Ima više draži
Ova slatka strepnja,čekanje i stra`.
Sve je mnogo lepše donde dok se traži
O čemu se samo tek po slutnji zna.
Ne,nemoj mi prići!Našto to, i čemu?
Iz daleka samo sve k`o zvezda sja;
Iz daleka samo divimo se svemu.
Ne,neka mi ne priđu oka tvoja dva. | |
| | | PlavoOoka
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 14, 2010 10:49 pm | |
| Anabel Li
U carstvu jednom, pre mnogo leta, Kraj sinjeg mora sve to se zbi – Živela jedna devojka lepa, Ime joj beše Anabel Li; Njoj samo ljubav na srcu cveta, Ljubav kojom se volesmo mi.
Bila je dete i mlad bih i ja, Al’ ljubav strasna tada se zbi, Što od svih više ljubavi sija – Mene i moje Anabel Li; Da takva ljubav u njima klija Žudeše s neba anđeli svi.
Zbog toga stravno serafim vreba, Kraj sinjeg mora anđeli zli; I dunu vetar da sledi s neba Prelepu moju Anabel Li. Viteza njenih povorka stala, Da je od mene odnesu svi; U grob je morskih spustiše žala, Da večne snove u njima sni.
Anđele zavist mori u raju, Jer su upola srećni kô mi. Da! – samo zato (kao što znaju Kraj sinjeg mora u carstvu svi) Sa neba vetar dunu na kraju I sledi moju Anabel Li.
Tu našu ljubav prebajna što je, Nju žele mudri i stari svi – Od njih se više volesmo mi – Ni anđeli od zavisti svoje, Niti iz mora demoni zli, Sklonili nisu od duše moje Dušu predivne Anabel Li.
Dok mesec zrači, ja snivam snove, Snove o mojoj Anabel Li, I viđam oči dok zvezde plove, Prelepe oči Anabel Li. I dok po sinjem moru noć pliva, Ja ležim gde mi draga počiva, Kraj njenog groba gde tiho spi, Gde moja draga sad snove sni. U carstvu jednom, pre mnogo leta, Kraj sinjeg mora sve to se zbi – Živela jedna devojka lepa, Ime joj beše Anabel Li; Njoj samo ljubav na srcu cveta, Ljubav kojom se volesmo mi. | |
| | | PlavoOoka
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... Pet Maj 14, 2010 10:50 pm | |
| Most Mirabo
Ispod mosta Mirabo teče Sena I ljubav naša Zar je sve uspomena Patnja uvek radošću beše ispraćena Sve nose dani osim mene Nek sat izbija i noć krene Sve nose dani osim mene
Licem u lice za ruke se držeći Stojimo dok ispod Mosta od ruku prolazeći Val teče umoran od pogleda večnih
Nek sat izbija i noć krene Sve nose dani osim mene
Ljubav nam odlazi s vodom sto mrmori Odlazi ljubav O živote spori A naša se nada razbuktava gori
Protiču dani protiču vremena Proslost je mrtva Ljubav neoživljena Ispod mosta Mirabo teče Sena
G Apoliner | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Najlepse ljubavne pesme... | |
| |
| | | | Najlepse ljubavne pesme... | |
|
Similar topics | |
|
| Dozvole ovog foruma: | Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
| |
| |